Snelle Frittata Snijbiet met dressing van Rabarber (vega)

Snelle Frittata Snijbiet met dressing van Rabarber (vega)

Omschrijving

Makkelijk maaltje: frittata is de Italiaanse variant op omelet. Het grote verschil is dat een omelet dunner is en op hoog vuur wordt gebakken terwijl een frittata op laag vuur zachtjes wordt gegaard. Je kunt er diverse soorten groenten aan toevoegen die in circa 10 minuten tijd kunnen garen. Deze makkelijke Frittata met Snijbiet is een ware regenboog op je bord. Om hem op te frissen voor het voorjaar, maakte ik er ook een dressing bij van Rabarber, heerlijk dat dat weer in het seizoen is!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de Rabarberstelen in dunne reepjes en meng ze met de agavesiroop. Doe met een scheut water in een pannetje en breng aan de kook. Laat zachtjes koken.
     

  2. Schil de Aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de blokjes aardappel op middelhoog vuur zo'n vijf minuten aan.
     

  3. Snipper ondertussen de rode ui grof en snijd de gekleurde Snijbiet in reepjes. Hak de amandelen grof. Voeg de ui en de helft van de Snijbiet toe aan de aardappelen en bak nog vijf minuten mee. Klop in een kom de eieren los met de kruiden-roomkaas. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het aardappel-groente mengsel toe aan het ei en schep goed om. Vet de pan opnieuw in met wat olie en schenk het eimengsel terug in de pan. Draai het vuur laag en gaar de Frittata ongeveer 15 minuten met de deksel op de pan.
     

  4. Zeef het vocht van de rabarber, zodat de stukjes rabarber achter blijven. Druk er eventueel extra vocht uit met een houten lepel. Voeg het limoensap toe aan 50 ml van de rabarbersiroop en klop er vier eetlepels olijfolie door. Meng de Raapsteeltjes en de rest van de snijbiet met de dressing.
     

  5. Laat de gare frittata uit de pan op een bord glijden en snijd er punten van. Leg de salade met rabarberdressing op de puntjes frittata.