Snelle Italiaanse pastasalde (vega)

Snelle Italiaanse pastasalde (vega)

Omschrijving

Soms is makkelijk precies wat je nodig hebt. Deze simpele pastasalade zit snel in elkaar, is lekker fris en perfect voor warme dagen. Als je er extra veel van maakt kan je het ook prima twee dagen achter elkaar eten. Of meenemen als lunch. Wil je deze salade vegan maken? Maak dan je eigen pesto met basilicum, knoflook, pijnboompitten, olijfolie, zout en edelgistvlokken.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel koud. 
     
  2. Was de asperges en snijd in stukken, snijd de courgette in plakjes. Bak de courgette en asperges in een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
     
  3. Halveer de tomaatjes en snijd de ui in reepjes. 
     
  4. Schep de pasta, asperge en courgette door elkaar met de pesto. Voeg ook de rode ui, tomaatjes en rucola toe.
      
  5. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Bestrooi de salade met pijnboompittem en olijven.  
     
  6. De pastasalde is lauwwarm het lekkerst.