Snelle Sinaasappel Polentacake (glutenvrij)

Snelle Sinaasappel Polentacake (glutenvrij)

Omschrijving

Polenta, lastig? Met een kwartiertje staat deze glutenvrije Polentacake al in de oven. Je hebt niet eens een mixer nodig.

Nog even een weetje... Polenta is van oorsprong boerenvoedsel uit Italië, een puree gemaakt van mais van het veld. En ja, die moest je vermalen en daarna een uurlang roeren, tot je spierpijn kreeg in je armen. Ziedaar, de moderne oplossing: maisgriesmeel & maizena. Twee keukenhulpjes om dankbaar voor te zijn :-)

Ik versierde de cake nu met plakjes Bloedsinaasappel, maar natuurlijk kan je ook ander vers fruit uit het seizoen gebruiken, of gewone Sinaasappel.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
     
  2. Bekleed de springvorm (ik gebruikte er een van 25 cm) met bakpapier en vet de randen in.
     
  3. Breng het water met de melk en de roomboter aan de kook. Voeg de polenta en maizena toe en verwarm al roerend twee minuten tot het een dikke pap wordt. Draai het vuur uit.
     
  4. Klop in een andere kom de ricotta, de rietsuiker, een zakje vanillesuiker en de eieren los en giet bij het polenta mengsel. Klop met een garde tot een egaal beslag.
     
  5. Rasp de schil van de sinaasappels en de helft van de citroen erboven en voeg twee eetlepels citroen sap toe.
     
  6. Spatel erdoor en schep het beslag in de springvorm.
     
  7. Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar.
     
  8. Haal de cake uit de springvorm en laat afkoelen na het bakken.
     
  9. Schil de sinaasappels en snijd er plakken van. Verdeel de plakken op de bovenkant van de cake. Maak af met meer schil van de citroen en takjes verse munt.

Tip: Ook lekker met een dot slagroom, of creme fraiche. Hmmm.... Wie verras jij met deze Snelle Sinaasappel Polentacake?