Snijbiet Tasjes gevuld met Pompoen en Kip (glutenvrij)

Snijbiet Tasjes gevuld met Pompoen en Kip (glutenvrij)

Omschrijving

Erg smaakvolle gevulde tasjes voor (vrijwel) iedereen, want helemaal glutenvrij.

Je brengt de vulling op smaak met geurige patates bravas kruiden. Eigenlijk zijn het ook een soort van Tapas. Herfst Tapas dan.

Als hoofdgerecht, maar net zo makkelijk als voor-, bij of lunchgerecht. 

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen, vleestomaat en rode ui in kleine blokjes. Snipper de knoflook.

  2. Verhit olijfolie in een braadpan. Rul het kipgehakt met de knoflook en ui, bak 5 minuten. Voeg de blokjes pompoen, vleestomaat en de specerijen en oregano toe en bak nog 5 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en blus af met de witte wijn. Laat nog 10 minuten pruttelen tot een dikke saus.

  3. Snijd de steel van de snijbiet in dunne reepjes en roer door de saus. Dip de bladeren kort in kokend water en dep droog. Schep steeds wat van het gehaktmengsel op een snijbietblad en rol op tot een pakketje.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de rolletjes op een bakplaat en bestrooi met sesamzaad. Gaar nog 15 minuten in de oven. Serveer warm.

Recept en fotografie: Kruimel.