Snel Sodabrood met Rode Biet, Salie en Geitenkaas (vega)

Snel Sodabrood met Rode Biet, Salie en Geitenkaas (vega)

Omschrijving

Een snel brood voor bij de borrel. Voor dit sodabrood hoef je niet te wachten op rijzend deeg of heel lang te kneden; het kan gewoon meteen de oven in. Het wordt wel een erg grof en slordig brood, maar de smaak is er niet minder om.

Ik gbruikte in dit recept biet, salie en geitenfeta, maar het is ook heerlijk met paprika, walnoten en oude kaas of pijnboompitten, parmezaan en pesto. Lekker met goede olijfolie en zeezout. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Schil de rode biet en snijd in kleine blokjes. Snijd de salie in reepjes en hak de hazelnoten grof.
     
  3. Doe de speltbloem in een kom en meng met de baking soda en het zout. Voeg de karnemelk toe en kneed met een mixer met deeghaken tot een plakkerige, maar stevige bal. Voeg eventueel wat bloem toe als het mengsel te plakkerig lijkt.
     
  4. Voeg de bieten, salie en hazelnoten toe en verkruimel de geitenfeta erbij. Kneed alles door het deeg.
     
  5. Leg de deegbal op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met extra bloem. Snijd het deeg kruislings in tot ongeveer 2/3e van het brood. Door deze inkepingen zal het gelijkmatiger garen. 
     
  6. Bak het brood in het midden van de oven in 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar.
     
  7. Laat afkoelen op een rek.