1) Verhit in een grote soeppan met dikke bodem de olie en fruit de ui en bleekselderij. 5 minuten op matig vuur. Verkruimel boven de pan het chilipepertje tussen je vingers, pers de knoflook erboven uit en bak het geheel op matig vuur nog 10 minuten. Voeg de spekreepjes toe en bak het spek onder regelmatig roeren in ca. 10 min. krokant.
2) Snijd intussen de knolselderij en aardappels in kleine blokjes. Snijd de boerenkoolbladeren in brede repen en spoel ze goed om al het zand te verwijderen. Doe deze groenten met de bouillon bij het spek in de soeppan en voeg zout en peper naar smaak toe.
3) Leg een deksel op de pan en breng de soep aan de kook. Draai het vuur dan laag en kook de soep in ca. 30 minuten gaar. Schenk de soep in warme diepe borden. Lekker met runderrookworst (kook die de laatste 30 minuten van de kooktijd mee).