- Snijd de prei in grove ringen en pers de teentjes knoflook.
- Kook 250 gram linzen volgens de instructie op de verpakking.
- Neem een soeppan en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Voeg hier de gesneden prei, de geperste knoflook, de bouillonblokjes en 1 eetlepel Mexicaanse kruiden aan toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes bakken, roer regelmatig en voeg af en toe een scheutje water toe om aanbakken te voorkomen.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze nog 5 minuten mee. Zet nu het vuur uit.
- Als de linzen gaar zijn kan je ze, samen met 1 liter water, toevoegen aan het mengsel.
- Neem de helft van de soep apart en pureer deze glad met de staafmixer. Voeg daarna de soep weer samen en laat het totaal nog 5 minuutjes zachtjes doorkoken.
- De soep is klaar! Wil je de soep wat pittiger? Voeg dan nog wat extra Mexicaanse kruiden toe.
Serveertip: Voeg per kom een klodder crème fraîche of vegan kookroom toe en eet er een geroosterd stuke (maïs)brood bij al dan niet met roomboter.
Smakelijk!