Spaanse Huevos (vega)

Spaanse Huevos (vega)

Omschrijving

Dit gerecht zit lekker snel in elkaar voor het avondeten, maar doet het stiekem ook heel goed als ontbijt! De variant in dit recept is vega, maar ook heerlijk met plakjes chorizo erin. Andere variaties die je ook kan proberen zijn verkruimelde feta, of mais en bonen. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en knoflook.
     
  2. Verhit een grote koekenpan op het vuur met een scheutje olie. Fruit hierin op middenhoog vuur de ui en knoflook aan.
     
  3. Snijd ondertussen de trostomaten in blokjes en voeg toe, draai het vuur laag. Snijd ook de paprika in blokjes en de rode peper in ringen. Voeg ze toe en laat 10 minuten pruttelen tot de groenten zacht zijn. Maak vier gaatjes in het mengsel en breek in ieder gaatje een ei. Zet de deksel op de pan en laat in 10 minuutjes gaar worden.
     
  4. Breng de huevos op smaak met peper en zout en bestrooi met takjes basilicum. Serveer warm.