Spaanse Maaltijdsoep met Kip

Spaanse Maaltijdsoep met Kip

Omschrijving

Een kruidige soep gebaseerd op een Spaans stoofgerecht. Door de soepkip vanaf het begin mee te koken en later het vlees van het karkas te halen, krijg je een rijke, hartige soep zonder dat je bouillon nodig hebt. Heb je geen soepkip? Kook dan 400 g kipfilet of kippenbouten mee. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflook en ui en snijd de ui in stukken.
     
  2. Verhit een scheut olie in een soeppan fruit hierin de uien en knoflook aan met het paprikapoeder.
     
  3. Halveer de tomaten, voeg toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur mee. Blus af met de wijn en leg de kip in de pan. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op hoog vuur 1,5 uur trekken.
     
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  5. Neem de kip uit de pan en pluk het vlees van het karkas. Pureer de rest van de soep tot een gladde massa. Doe de kip terug in de pan en voeg ook de linzen toe. Laat de soep nog een half uur op laag vuur pruttelen.
     
  6. Snijd de wraps in pizzapuntjes en verdeel ze over een bakplaat. Smeer ze in met wat olijfolie en bak in 5-10 minuten krokant in de hete oven.
     
  7. Pers de teen knoflook uit en roer met wat zout en peper door de creme fraiche. 
     
  8. Hak de peterselie grof en bestrooi de soep voor het serveren met de peterselie. Geef de wraps en creme fraiche dip erbij.