Spaghetti met Snijbiet en Oesterzwammen (vega)

Spaghetti met Snijbiet en Oesterzwammen (vega)

Omschrijving

Snijbiet is een makkelijke groente die snel gaar is en hij maakt ieder gerecht prachtig dankzij al die verschillende kleuren. Ideaal dus voor een simpele, doordeweekse pasta. Wil je dit gerecht helemaal vegan maken? Gebruik dan sojaroom voor de saus en bestrooi de pasta met edelgistvlokken. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de spaghetti in een ruime pan kokend water. Bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
     
  2. Hak de knoflook grof. Snijd de snijbiet grof en scheur de oesterzwammen.
     
  3. Verhit olie in een grote koekenpan of wok. Fruit de knoflook kort aan, voeg de oesterzwammen toe en bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de snijbiet toe met de rozemarijn en bak 5 minuten tot de snijbiet geslonken is.
     
  4. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht.
     
  5. Doe de pasta bij de groenten en roer door. Voeg de creme fraiche toe met een half kopje kookvocht en roer tot de creme fraiche gesmolten is. Laat een paar minuutjes inkoken. Hak de peterselie fijn en roer deze als laatste door de saus. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de parmezaan.