Spaghettipompoen Carbonara

Spaghettipompoen Carbonara

Omschrijving

Koolhydraatarm comfortfood, dat is wat deze hartige carbonara spaghettipompoen is. Een perfect recept voor de herfstdagen; de oven moet hier wel even voor aan, maar terwijl de pompoen gaart is er tijd voor andere dingen, want het maken van de saus kost maar 15 minuten!

Wil je dit gerecht vegan maken? Vervang dan de slagroom voor vegan room, vervang de spekjes voor rode ui en de parmezaan voor kaasalternatief. Laat de eieren achterwege. Aan de vegan versie zou je ook nog een scheut witte wijn toe kunnen voegen.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden
   
 2. Halveer de spaghettipompoen en verwijder de pitten en de draderige binnenkant. Leg in een ovenschaal met de snijkanten naar beneden en rooster in 40 minuten bruin en gaar.
   
 3. Begin een kwartier voor de baktijd om is met de saus; snipper de knoflook en de ui, rasp de parmezaan en ris de blaadjes van de tijm.
   
 4. Bak de spekjes uit in een koekenpan en voeg de knoflook en ui toe. Fruit in 3 minuten glazig. Blus af met de slagroom en voeg de tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat twee minuten inkoken en zet het vuur uit.
   
 5. Haal de pompoenen uit de oven en draai ze om. Haal het vruchtvlees los met een vork, zodat er spaghettislierten ontstaan.
   
 6. Roer de eieren en de parmezaan door de slagroomsaus en verdeel de saus in de pompoenhelften. Roer door de pompoenslierten heen en zet nog 5 minuten in de oven om te gratineren.
   
 7. Maak eventueel af met extra tijm.