Griekse Spanakopita

Griekse Spanakopita

Omschrijving

Extra nodig: ronde taartvorm van 20 cm

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Hak de peterselie inclusief steeltjes fijn. Pluk de blaadjes van de munt en scheur grof, houd apart.

  2. Verhit een grote koekenpan of wok op het vuur, verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur aan. Voeg de spinazie in porties toe en laat slinken. Laat de geslonken spinazie uitlekken op een zeef.

  3. Verkruimel de feta. Rasp de schil van de citroen en meng de feta met de citroenrasp en -sap, peterselie, dille en munt.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Kwast een taartvorm van 20 cm in met olijfolie en leg er dakpansgewijs zes vellen filodeeg in, zodat de randjes een beetje overhangen, kwast tussen elk vel olie. Schep de spinazie en feta in de vorm en kreukel de filodeeg naar binnen. Kreukel de rest van het filodeeg over de taart tot de hele taart bedekt is. Kwast goed in met olie. Bestrooi met fenegriek.

  6. Bak de taart in 20 minuten goudbruin en krokant in de oven. Bestrooi met extra dille voor het serveren.