Speltwraps met Groene Asperges & Munt

Speltwraps met Groene Asperges & Munt

Omschrijving

Geen Pizza, geen Tortilla.. maar 'Piadina'. In Italië ook wel plat brood genoemd. Piadina worden gemaakt volgens traditioneel recept maar dan met spelt en haver, die voor een heerlijke zachte textuur en smaak zorgen.

Je hoeft de piadina alleen maar warm te maken in een koekenpan, een seconde of 20 per kant is al voldoende.

De piadina kun je eenvoudig als een dichtgevouwen pizza of broodje eten, maar ook als pannenkoek. Erg lekker te combineren met mediterrane groenten, avocado's of een mooie pesto. Maar ook met groene Asperges en Hummus met pijnboompitjes niet te versmaden! En... ook nog eens razend snel!

Receptuur en Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Haal het onderste, harde gedeelte van de asperges weg en snijd ze met een dunschiller of kaasschaaf in linten. Doe de linten in een kom en overgiet met kokend water. Laat ze daarna goed uitlekken in een vergiet.
     
  2. Hak de knoflook fijn en meng met olie. Besmeer de piadina’s hiermee. Rooster ze in een grillpan krokant. 
     
  3. Snijd de bosui in ringen en pluk de blaadjes van de takjes munt. Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan.
     
  4. Besmeer de piadina’s met hummus en een flinke lepel kokosyoghurt en beleg vervolgens met de aspergelinten, bosui, munt en pijnboompitten. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie.

    Tip: Snijd de overige piadina’s in punten, besmeer met knoflookolie en bak ook krokant in de oven of de grillpan. Serveer deze erbij met extra (vegan)yoghurt en hummus om te dippen.