Broccoli Noedels met Spicy Tofu (vegan)

Broccoli Noedels met Spicy Tofu (vegan)

Omschrijving

Een frisse maaltijdsalade, en 100% plantaardig. De combi van de noodles, broccoli, knapperige, pittige tofu en frisse dressing is heel fijn voor een zonnige dag ;-)

Receptuur & koken: Kelly Knijn (stagiaire Wauw Factory & Hofweb)
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Laat de tofu 30 minuten uitlekken met een snijplank erop. Deze stap is optioneel, maar het zorgt er wel voor dat de tofu krokanter wordt.
     
  2. Dep de tofu droog en snijd in blokjes.
     
  3. Kruid de blokjes tofu met de knoflookpoeder, paprikapoeder of cayennepeper, en maizena. 
     
  4. Hak de knoflook fijn samen met de gember.
     
  5. Voeg de gember, knoflook en rode peper samen met sojasaus, olie, het sap van de limoen en het water en roer goed door tot een dressing. 
     
  6. Bak de tofu in krokant in een koekenpan met een scheutje olie. 
     
  7. Snij de ui in partjes en meng het samen met citroensap.
     
  8. Kook de glasnoodles volgens de aanwijzigen op de verpakking, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.
     
  9. Verhit een scheutje olie in een wokpan en wok hierin de wilde broccoli in 2 minuten gaar.
     
  10. Meng de wilde broccoli samen met de rucola en de noodles.
     
  11. Leg gepickelde rode ui samen met dunne ringetjes rode uit op de salade en schenk de dressing erop naar smaak.