Spicy Pompoen-Winterpeen schotel

Spicy Pompoen-Winterpeen schotel

Omschrijving

Een zomer geleden ging ik bij mijn broertje eten. Stond er Ottolenghi op het menu. Hij bleek een challenge te doen van een keer per week Ottolenghi koken.

1. Ik was nogal verbaasd dat hij net als ik een aantal O-boeken in de kast heeft staan.
2. Ik was nog verbaasder dat hij er zo mogelijk nog fanatieker mee was als ik zelf. We hebben heerlijk gegeten! Écht een aanrader!

Bereidingswijze

  1. Snij de pompoen in blokjes. Oranje hoeft niet geschild. Groen en fles zijn in hun geheel gemakkelijk met een dunschiller te schillen.
  2. Schil of schrap de peen en snij in halve maantjes. Bospeen kan heel of gehalveerd.
  3. Snij de ui in halve ringen.
  4. Kneus de kardemom met een vijzel (Mocht je deze toevallig op voorraad hebben).
  5. Snij de rode peper in ringetjes.
  6. Leg de pompoen en de peen in een met olijfolie ingevette ovenschaal of braadslede.
  7. Voeg de pompoenpitten, nigellazaad, komijnzaad, korianderzaad, geelwortel, kardemom, kaneelstokje, rode peper, suiker, zout en bouillon toe aan de ovenschaal.
  8. Vermeng alles goed en laat het in 20-30 minuten op 180 graden in de oven gaar worden.
  9. Serveer met zout, peper en olijfolie aangemaakte Griekse yoghurt en garneer eventueel met wat pompoenzaadjes, nigellazaadjes en verse koriander.