Spinazie pannenkoekjes met Limoenboter

Spinazie pannenkoekjes met Limoenboter

Omschrijving

Door Maarten - Hofwebber

Heerlijk pannenkoekjes die als voor- of tussengerecht kunnen! Ze zijn fris en hartig en ook de kinderen vinden deze vaak heerlijk.

Bereidingswijze

  • Maak als eerste de limoenboter

    1. Doe de boter in een kom en klop het met een lepel zacht.
    2. Roer de rest van de ingrediënten door de boter.
    3. Maak van de boter een rol door het in plasticfolie of bakpapier te wikkelen. Knoop de uiteinde dicht en leg de boterstaaf in de koelkast om op te stijven.
     
  • Stoom de spinazie boven kokend water kort zodat deze gaar is. Laat daarna uitlekken in een een vergiet.
     
  • Voor het beslag van de pannenkoeken:

    1. Voeg je het bakmeel, bakpoeder, ei, gesmolten boter, zout, komijn en melk bij elkaar in een grote kom.
    2. Klop dit tot een glad mengsel.
    3. Knijp nu de spinazie die ondertussen koud is uit boven het vergiet. En hak deze fijn en voeg toe aan het beslag
    4. Hak de bosui fijn en voeg toe aan het beslag
    5. Klop het eiwit tot schuim zodat het zachte pieken vormt en spatel het door het beslag.
     
  • Het bakken van de pannenkoekjes

    1. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en zet deze op middel hoog vuur.
    2. Neem twee stalen ringetjes van ongeveer 6 a 7 cm en leg deze in de pan. Vul ze daarna met ongeveer 1cm beslag. Heb je geen ringetjes? Maak dan gewoon kleine pannenkoekjes.
    3. Houd de pannenkoekjes die je al klaar hebt warm door ze op keukenpapier op 100 graden in de oven te zetten. Zonde als ze koud worden!
     
  • Maak de bordjes mooi op door 2 of 3 pannenkoekjes bij elkaar te leggen. Leg er een stukje limoenboter uit de koelkast op het het zal er overheen smelten. Voeg wat sla naar keuze toe als garnering om het geheel af te maken. Gebruik wat limoen en olie om de sla aan te maken.