Spinaziesoep met 3 variatietips (vega(n)

Spinaziesoep met 3 variatietips (vega(n)

Omschrijving

Spinaziesoep; heel puur, heel snel en heel erg lekker! Het basisrecept is vegan en al erg fijn met zo'n pure spinaziesmaak. Variëren doe je heel gemakkelijk met verschillende extraatjes. Welke serveertip is jouw favoriet? Créme Fraïche, met een gekookt eitje erin of met Griekse Fêta en geroosterde pijnboompitjes? Zet ze anders alle drie op tafel, zodat iedereen zelf kan kiezen.

Als voorgerecht kun je deze soep ook heel leuk in kleinere schaaltjes, glazen of bekers serveren. Als onderdeel van een feestelijke lunch bijvoorbeeld.

Deze soep is in de basis Vegan en puur ook al heel reg 

Recept & Foto: Lambertus

Bereidingswijze

  1. Fruit in een soeppan in een scheut olijfolie de fijngesneden ui en knoflook.
     
  2. Voeg de (goed!) gewassen spinazie, samen met het bouillonblokje en een halve liter water toe en laat in ca. 15 minuten op middelhoog vuur gaar koken.
     
  3. Blend met een staafmixer de soep glad en kijk hoe de dikte is. Eventueel nog wat water toevoegen (met in verhouding nog een stukje bouillonblokje). Breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 min zachtjes doorkoken.

Variatietips
 

Kies je favoriete serveervariatie en bereid deze voor, terwijl de soep kookt. Variaties kunnen zijn:

  • Griekse fêta met pijnboompitjes. De fêta brokkel je fijn en de pijnboompitjes rooster je voorzichtig bruin in een droge koekenpan.
  • Créme Fraïche. 
  • Een gekookt eitje per persoon.

Kun je niet kiezen? Zet ze alle drie op tafel, zodat iedereen zich zelf kan bedienen!