Spinaziesoep met Muntpesto (vegan)

Spinaziesoep met Muntpesto (vegan)

Omschrijving

Deze supermakkelijke soep vult goed en geeft gelijk een zomers gevoel. Er zitten lekker veel groenten in en veel verschillende structuren. Mocht je deze soep mee nemen naar bijvoorbeeld een picknick, doe het dan in een grote thermosfles. Neem de pesto apart mee in een potje en schep daar op de soep. De pesto is trouwens ook lekker op brood of over een salade (of heerlijk bij lamsvlees als je niet vegan bent).

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snipper de knoflook en ui fijn.
     
  2. Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg hand voor hand de gewassen spinazie toe en laat steeds slinken. Breng op smaak met zout en peper.
     
  3. Snijd ondertussen de snijbonen in reepjes en doe deze er ook bij. Voeg de groentebouillon en pasta toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken tot de pasta gaar is.
     
  4. Maak ondertussen de muntpesto: haal de blaadjes munt en peterselie van de takjes en hak de knoflook en walnoten grof. Doe alles bij elkaar in de keukenmachine, voeg zout en peper naar smaak toe en hak tot een grove pesto. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als je hem te droog vindt.
     
  5. Roer vlak voor het serveren de spelt (of soja) cuisine door de soep. Schep in kommen en lepel de pesto eroverheen.
     
  6. Lekker met geroosterd brood.