Omschrijving
Stamppotje van nieuwe aardappelen met heerlijke zomergroentes die je zo rond de langste dag van 't jaar bij onze boeren vindt.
Beetje verkruimelde fêta en wat kiemen eroverheen; goddelijk!
Stamppotje van nieuwe aardappelen met heerlijke zomergroentes die je zo rond de langste dag van 't jaar bij onze boeren vindt.
Beetje verkruimelde fêta en wat kiemen eroverheen; goddelijk!
Schil de aardappelen niet, maar schrop ze schoon. Kook in wat zout in ca. een half uur gaar.
Snijd de ui in grove ringen en de hele stengel bosknoflook in kleine ringetjes en fruit ze samen in een scheutje olijfolie in een wok.
Voeg al roerend het bouillonblokje, de Italiaanse kruiden en kerrie toe.
Snijd ondertussen de bimi in gelijke stukjes van ca. 1 cm en voeg toe en laat ca. 10 minuutjes al roerend wokken.
Snijd vervolgens de prei in gelijke ringen en rode puntpaprika's in stukjes en voeg ook toe.
Giet de aardappelen af, pureer ze met een klontje roomboter en eventueel wat zoete sojasaus en schep het groentemengsel erdoorheen.
Serveertip: verkruimel er wat fêta en spicy kiemen trio overheen.
Recept en foto: Lambertus