Stamppot Savooi met Falafel en Komijn (vega)

Stamppot Savooi met Falafel en Komijn (vega)

Omschrijving

Door Aardappelen met Pastinaak samen te stampen krijg je een heerlijk zachte puree, en ongemerkt extra groenten binnen! Savooiekool geeft een lekkere structuur in de stamppot. De falafel balletjes, komijn en paprikapoeder zorgen voor een pittig Oosters smaakje. Wist je dat die oerhollandse Pastinaak ook lekker in Oosterse curry's gebruikt kan worden?

Serveer met wat (kokos)yoghurt voor wat extra frisheid. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en pastinaak en snijd in gelijke stukken. Voeg zoveel water toe dat ze net onder staan en kook ze, met een flinke snuf zout in 30 minuten zacht en gaar.
     
  2. Snijd ondertussen de savooiekool, gooi deze er de laatste 5 minuten bij.
     
  3. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de falafelballetjes in 5 minuten rondom goudbruin.
     
  4. Giet de aardappelen, pastinaak en kool af en voeg ½ pakje room toe met de komijn en paprikapoeder. Stamp de stamppot snel en grof tot een goed gemengde massa.
     
  5. Breng op smaak met zout en peper.
     
  6. Hak de peterselie grof en strooi deze over de stamppot. Serveer de stamppot met de falafelballetjes en wat kokosyoghurt.