Stamppotje Fenegriek met Kip en Kool

Stamppotje Fenegriek met Kip en Kool

Omschrijving

In de overgang van winter naar lente: nog één stamppotje dan. Witte kool in witte wijn, lekker met de kip en verse rozemarijn. Een heerlijk verwarmende maaltijd die je gegarandeert in een goede stemming brengt :-)

Wist je trouwens dat Fenegriek bloedsuikerverlagend werkt? En medicinaal wordt toegepast om hormonale schommelingen (m/v!) te helpen reguleren?

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Snijd de kippendijen in kleine stukjes. Snipper de ui en knoflook en snijd de champignons in kwarten.
     
  2. Verhit de roomboter in een stoofpan en fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg de kip en champignons toe en bak vijf minuten al omscheppend mee.
     
  3. Snijd ondertussen de kool in reepjes.
     
  4. Voeg de kool toe en bak deze ook vijf minuten mee. Voeg de rozemarijn en salie toe en blus af met de witte wijn. Breng op smaak met zout en peper en stoof de kool in 20 minuten zacht.
     
  5. Schil voor de puree de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met zoveel water dat ze net onder staan en breng met een snuf zout aan de kook. Kook in 15-20 minuten gaar.
     
  6. Giet de aardappelen af. Voeg de boeter, melk en fenegriek toe en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper.
     

Serveer deze kool stoof met de aardappelpuree.