Stamppotje Zoete Bataat met Andijvie

Stamppotje Zoete Bataat met Andijvie

Omschrijving

Een stamppotje nieuwe stijl :-) deze maakten we met zoete bataat in plaats van gewone aardappels. Zoete aardappel of bataat bevat evenveel koolhydraten als aardappel, maar een stuk meer vezels. Met een mooie bonus: kleur op je bord!

In 't juiste seizoen maken we deze met groenlof, een broertje van andijvie, maar beide zijn even goed inzetbaar. Leuke combi met de oosterse falafel en smaakmakers koriander en komijn!

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in stukken van gelijke grootte. Kook de zoete aardappel in gezouten water in 15 minuten gaar.
     
  2. Hak ondertussen de knoflook fijn en meng met de vega-yoghurt, ras el Hanout, komijnzaad en korianderzaad. Breng ruim op smaak met zout en peper.
     
  3. Was de groenlof/andijvie en snijd in dunne repen.
     
  4. Bak de minifalafel krokant in een beetje olie.
     
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze. Meng het yoghurtmengsel erdoor en schep als laatste de groenlof/andijvie door de puree.
     
  6. Serveer de stamppot met de falafel balletjes.