Steak Tartare met Kaas-kletskop

Steak Tartare met Kaas-kletskop

Omschrijving

Een echte klassieker die niet mag ontbreken met kerst, maar dan met een hofweb twitst. De bietjes in het zuur, de pastinaakchips en de kaaskletskop geven het gerecht wat meer body, maar je proeft nog wel de pure smaken van de mooie producten van Hofweb. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
     
  2. Schil de pastinaak en snijd in hele dunne reepjes. Verhit de olie op het vuur en frituur hierin de pasinaak in 2 minuten goudbruin.
     
  3. Rasp de parmezaan en verdeel in vier hoopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak ze in 7-10 minuten goudbruin en krokant in de oven. 
     
  4. Schil de biet en snijd in dunne plakjes op een mandoline. Snijd de plakjes in reepjes. Doe in een kommetje met de azijn en suiker en een beetje water. Laat even marineren.
     
  5. Dep de biefstuk droog en hak fijn met een scherp mes. Snipper de ui, hak de kappertjes fijn en snijd de augruk in blokjes. Breng het vlees op smaak met zout en peper en roer de groenten erdoor met de mosterd.
     
  6. Gebruik een ronde uitsteekvorm om een rond taartaartje op het bord te maken. Doe er een toef mayonaise naast met de pastinaakchips, verdeel de bietjes over de taartaar en steek er een kaaskletskop in.
     
  7. Serveer direct.