Stevige zuurkooltosti

Stevige zuurkooltosti

Omschrijving

Deze tosti wil je eten! Weer eens helemaal wat anders dan een ham-kaas tosti; de rookworst geeft een lekker kruidig smaakje en de zuurkool maakt het geheel een stuk frisser en minder zwaar.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd acht wat dikkere plakken van het brood en schaaf de kaas in plakjes.
     
  2. Laat de zuurkool goed uitlekken en snijd de rookworst in dunne plakken.
     
  3. Besmeer de buitenkanten van de broodjes royaal met boter. Besmeer steeds een van de twee boterhammen met mosterd. Beleg met de kaas, rookworst en zuurkool. Leg de andere boterham er met de boter naar boven op.
     
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tosti's hierin om-en-om tot ze goudbruin zijn en de kaas is gesmolten. Voeg eventueel extra boter toe als het te droog wordt. 
     
  5. Halveer de tosti's en serveer met extra mosterd.