Sticky Carrot traybake (vegan)

Sticky Carrot traybake (vegan)

Omschrijving

Deze vegan traybake krijgt door het roosteren in de marinade een hele fijne hartig-zoete smaak. Dit komt door de tamari, wat een bijproduct van miso is, ik ontdekte dit product pas in de webshop en ik vind het heel fijn om mee te werken, zeker met veganistische gerechten. Hij mag in ieder geval in mijn keukenkastje niet meer ontbreken.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
     
  2. Bereid de wilde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.  
     
  3. Doe de agave en tamari in een pannetje. Hak de gember en knoflook fijn en voeg toe met de chillivlokken. Zet op het vuur en laat inkoken tot het goed gaat bruisen. 
     
  4. Was de wortelen en rammenas goed, verwijder het loof en snijd ze over de lengte in vieren. (Indien je de gewone ronde rammenas (of Pastinaak) gebruikt, zorg je ervoor dat je ze in even dikke stukjes snijd als de kwarten bospeen). Snijd de rode ui in parten. 
     
  5. Meng de groenten met de tamarisiroop en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de groenten in 30 minuten gaar. Schep halverwege om.  
     
  6. Serveer de groenten met de rijst en partjes limoen. Bestrooi voor het serveren met het sesamzaad en koriander.