Sticky Chicken Wings met Palmkool-Radicchio salade

Sticky Chicken Wings met Palmkool-Radicchio salade

Omschrijving

Let op! Het kan zijn dat er sommige ingrediënten in dit recept niet voor jouw regio beschikbaar zijn. Er verschijnt dan een rode tekst nadat je op toevoegen hebt geklikt. Zoek in dat geval even via onze zoekfunctie (zoek hier je producten) het juiste product voor jouw regio erbij. Kun je het dan nog niet vinden, dan is het product niet beschikbaar voor jouw regio helaas.

Onze excuses voor deze eventuele omslachtigheid. We werken aan een oplossing!

 

Dit recept is makkelijk klaar te maken omdat je de Palmkool, Radicchio en Appel alleen fijnsnijdt. Een koude salade voor zomerse dagen, chicken wings erbij en je bent klaar! De saus van Griekse Yoghurt en Blauwe Kaas geeft de salade wat meer body.

Pláátje toch, hier tenmidden van Warmonderhofs verse Palmkool? Die zit dus ook echt in het gerecht. Verser koken kan niet :-)

Receptuur & Koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Wrijf de chicken wings in met het paprikapoeder, pers de teen knoflook erover uit, breng op smaak met zout en peper naar wens. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipvleugels om en om in 15 minuten gaar.
     
  2. Snijd ondertussen de palmkool, radicchio, rode ui en appel in dunne reepjes. Meng door elkaar.
     
  3. Prak de blauwe kaas fijn in een schaaltje en voeg de Griekse yoghurt toe. Voeg ook een scheutje water en twee eetlepels olijfolie toe om het wat dunner te maken. Meng tot een egale saus. Voeg naar wens wat peper toe, geen extra zout - de kaas is al zoutig genoeg.
     
  4. Schep de helft van de blauwe kaassaus bij de gesneden sla en meng door elkaar. Voeg in de laatste vijf minuten de chilisaus toe aan de kipvleugeltjes in de pan en laat indikken tot de saus wordt en aan de kip blijft plakken. Schep de koolsla op een bord, serveer met de kip en de rest van de blauwe kaassaus. Bestrooi met gesneden bieslook.