Stoofpeertjes met Gember & Cranberries

Stoofpeertjes met Gember & Cranberries

Omschrijving

Winter is hét seizoen voor stoofpeertjes. Deze keer schreef ik een variant die supergeschikt is voor het ontbijt. Niet te zoet, maar wel lekker kruidig. Perfect bij Griekse yoghurt. Vervang de Griekse yoghurt door bijvoorbeeld vanillevla en slagroom om een leuk dessert te maken met deze peertjes. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de stoofpeertjes en verwijder het klokhuis via de onderkant. Zet ze op de bodem van een pan met zoveel water dat ze net onder staan.
     
  2. Snijd de gember in stukken en voeg samen met de tijm, honing en cranberries toe aan de peertjes.
     
  3. Rasp de schil van de citroen, pers het sap uit en voeg toe aan de peertjes.
     
  4. Stoof de peren voor twee uur op laag vuur, tot ze helemaal zacht zijn en lichtroze worden.
     
  5. Zet het vuur uit en neem de tijm en gember uit de pan. voeg de thee toe en laat nog vijf minuten mee trekken. 
     
  6. Schep voor het ontbijt de griekse yoghurt in glaasjes of kommen, verdeel de peertjes erover met wat vocht en cranberries. Bestrooi met de granola.