Stoofpeertjes met sinaasappel, kaneel en vanillesuiker

Stoofpeertjes met sinaasappel, kaneel en vanillesuiker

Omschrijving

Back to basics, met dit makkelijke stoofperenrecept. De echte Hofweb touch is de fles appel-zwarte bessensap van Warmonderhof, waar je de peertjes in opzet. Een ideaal en makkelijk dessert voor de koude, donkere dagen. Je huis gaat er zooo lekker van ruiken! Kaarsjes aan op tafel, en lekker smikkelen maar.

Recept en koken: Marie Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart

Bereidingswijze

  1. Schil de stoofpeertjes en verwijder het klokhuis via de onderkant met bijvoorbeeld een appelboor.
     

  2. Zet de stoofpeertjes rechtop in een pan en schenk het appel-zwarte bessensap erbij. Bestrooi met de vanillesuiker en voeg een kaneelstokje toe.
     

  3. Snijd met een dunschiller de schil van de sinaasappel en voeg toe aan de pan. Pers tenslotte het sap erover uit.
     

  4. Beng de peertjes aan de kook en draai het vuur laag. Laat 3 uur stoven.