Omschrijving
Stoofpeertjes uit de Polder, rijkelijk Italiaanse mascarpone en crème fraîche uit de Drenthe Aa. Hmm... Steel de show met deze Stoofpeertjes Cheesecake. Dat paars is echt the bomb :-) Kost wel even wat voorbereiding, deze taart. Mag wel eens toch?
Koken, recept en fotografie: Wauw Factory
Bereidingswijze
Voorbereidend werk; de Stoofperen:
- Schil de peren en verwijder via de onderkant van de peer, het klokhuis met een appelboor (of als je kundig bent, met een mes).
- Laat de peer verder in zijn geheel. Dit staat mooier op de taart!
- Voeg de wijn, het kaneel stokje, rietsuiker en een liter water toe aan een pan.
- Leg de peertjes in de pan, en breng aan de kook
- Laat dit geheel 3 uur op laag vuur zachtjes doorkoken
- Haal de peertjes uit het vocht, en laat het geheel volledig afkoelen
Gooi het kookvocht niet weg!
De Cheesecake bodem:
- Verwarm de oven voor op 120 graden
- Vet de springvorm in en doe bakpapier op de bodem van de springvorm
- Smelt de roomboter in een steelpan, met 2 el rietsuiker, en laat koken tot de suiker is opgelost
- Voeg de vierkoren crunchy amandel erbij, en roer tot alle 'kruimels' bedekt zijn met een laagje boter.
- Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm
De Cheesecake zelf:
- Mix de volgende ingrediënten op lage snelheid tot een egale massa:
- De mascarpone
- De crème fraîche
- 50 ml van het stoofperen kookvocht
- De suiker
- De maizena
- Voeg één voor één de eieren toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen in het beslag
- Zet de stoofperen op de bodem, verspreid zodat je bij elke taartpunt in ieder geval een stukje peer hebt!
- Schenk het mascarpone mengsel in de bakvorm, en strijk glad
- Bak de cheesecake 1,5 tot 2 uur in de voorverwarmde oven.
- De taart is gaar als de buitenste rand stevig is, maar de binnenkant nog trilt als je de vorm beweegt
- Laat de taart minstens 4 uur afkoelen, waarvan de laatste 2 uur in de koelkast.
- Verwijder de springvorm voorzichtig
- Schaaf met een dunschiller of rasp, krullen van chocolade over de taart
Geniet!