Vlees hoofdgerecht - Stoofvlees op z'n Italiaans

Vlees hoofdgerecht - Stoofvlees op z'n Italiaans

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Laat het stoofvlees 30 minuten op kamertemperatuur komen en snijd in stukken van 5 bij 5 cm. Bestrooi rondom met zout en peper. Scheur en/of snijd de paddestoelen in stukken van gelijke grootte. Pel en plet de tenen knoflook.

  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan, Braad het vlees in delen rondom goudbruin, neem uit de pan en bak de paddenstoelen rondom bruin. Schep ze uit de pan en doe het vlees terug en voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe.

  3. Blus af met de rode wijn en runderfond. Breng tegen de kook, draai het vuur laag en laat zo 3 uur stoven met de deksel op de pan.

  4. Schil ondertussen de pastinaak en snijd in stukken van gelijke grootte.

  5. Voeg de pastinaak na 3 uur met de gebakken paddestoelen toe aan de stoof en stoof nog 30 minuten mee zonder deksel, houd goed in de gaten.

  6. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Schep 1 soeplepel kookvocht bij de stoof om deze iets te binden. Giet de tagliatelle af.

  7. Serveer de stoof met de tagliatelle en verse peterselie.