Stoofvlees met Pompoen

Stoofvlees met Pompoen

Omschrijving

Stoofvlees is heerlijk met een fijne puree, maar door de pompoen mee te stoven maak je het hele gerecht in één pan en trekken alle smaken ook in de pompoen.

Je zou eventueel ook een vegetarische versie kunnen maken door het stoofvlees weg te laten. Het gerecht hoeft dan bovendien maar te stoven tot de pompoen gaar is.

Er tussenin kan natuurlijk ook; gewoon minder stoofvlees en wat meer pompoen. 

Bereidingswijze

  1. Snijd het stoofvlees in blokjes van 3 bij 3 cm. Snijd de rode ui in parten en de knoflook in plakjes. 

  2. Verhit een flinke scheut olie in een stoofpan (bij voorkeur een gietijzeren). Bak het vlees om en om bruin in de olie. Voeg de rozemarijn, salie, uien en knoflook toe en bak ze mee. Voeg vervolgens de jeneverbessen en de laurier toe. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Blus alles af met het flesje bier en besmeer de plakken ontbijtkoek met de mosterd. Leg ze met de mosterdkant naar beneden in de pan. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur één uur stoven. Snijd ondertussen de tomaten en de pompoen in blokjes.

  4. Roer na een uur de stoof door en voeg de tomaten toe. Stoof nog een uur op laag vuur. Voeg dan de pompoen toe en laat nog een half uur stoven.

  5. Voeg vlak voor het serveren nog wat salie en rozemarijn toe. 

Recept: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart