Stoofvlees in rode wijn met Pastinaak & Champignons

Stoofvlees in rode wijn met Pastinaak & Champignons

Omschrijving

Stoofvlees is een echt winters gerecht, en deze variant met rode wijn is perfect voor de Kerstdagen. De chorizo geeft heel veel extra smaak aan het gerecht en de tomaat zorgt voor een rijke saus.

 

Dit gerecht is ook heel lekker met aardappelpuree of frieten.

 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de stooflapjes in blokjes. Bestrooi ze met zout en peper en verhit olijfolie in een stoofpan. Bak hierin de de blokjes op hoog vuur goudbruin. Schep ze uit de pan.
     
  2. Snijd de rode ui in parten en snipper de knoflook. Doe ze in de pan bij het bakvet van de blokjes vlees en fruit ze aan.
     
  3. Haal ondertussen het schilletje van de chorizo en snijd in plakjes. voeg toe aan de ui en knoflook en fruit vier minuten mee. Blus af met de rode wijn en voeg de rozemarijn en tijm met de gebakken blokjes vlees toe.
     
  4. Snijd de tomaat in parten en voeg erbij samen met een eetlepel bloem. Draai het vuur laag en laat het geheel. Breng op smaak met zout en peper en laat op laag vuur 3 uur stoven. In de oven kan ook op 125 graden.
     
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  6. Schil de pastinaken en halveer ze over de lengte om ze allemaal even groot te maken. Wrijf ze in met de mosterd, honing en een scheut olie. Breng op smaak met wat zout.
     
  7. Spreid de pastinaken uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 30 - 45 minuten in de oven.
     
  8. Snijd de champignons in plakken en de uien in kwarten. Verhit olijfolie in de pan en bak hierin de uien en de champignons bruin. Voeg de rozemarijn en tijm toe. Maak af met een klontje roomboter en breng op smaak met peper en zout.
     
  9. Serveer het stoofvlees met de pastinaken. Schep de champignons over de pastinaken en bestrooi met verse peterselie.