Voor de bodem
Bereiden van de bodem
Verwarm de oven voor op 165 ⁰C.
Doe de helft van de havermout met het lijnzaad in een hakmolen en maal dit in een paar minuten fijn, niet alle lijnzaad zal fijnmalen, dat is niet erg.
Doe de gemalen havermout en lijnzaad in een grote kom en voeg de rest van de havermout, kokosrasp, amandelmeel en zout toe. Meng dit door elkaar.
Smelt de boter en voeg dit samen met de ahornsiroop toe aan de droge ingrediënten. Meng het tot een egaal mengsel.
Bekleed een springvorm met bakpapier, ook de zijkanten en vul de bodem met het mengsel. Druk dit aan tot een stevige, platte bodem met bijvoorbeeld een lepel of de platte onderkant van een glas.
Bak de bodem ongeveer 20 minuten.
Haal de bodem uit de oven en laat deze iets afkoelen. Als deze voldoende is afgekoeld, kan de bodem in de koelkast nog verder afkoelen.
Tip: voor een extra krokante bodem kun je ervoor kiezen om witte chocolade te smelten en deze nadat de bodem gebakken is, uit te spreiden op de bodem. Laat deze mee afkoelen in de koelkast. Dit voorkomt dat er vocht uit het kwarkmengsel in de bodem trekt!
Voor de vulling
Bereiden van het kwarkmengsel
Snijd onder- en bovenkant van de bloedsinaasappels en snijd de schil er rondom af, zover dat je ook de witte velletjes wegsnijdt.
Snijd vervolgens, boven een steelpannetje, voorzichtig de bloedsinaasappelpartjes tussen de witte velletjes uit. Probeer al het vocht op te vangen, doe de partjes in een aparte kom. (Houd een paar partjes apart voor decoratie!)
Doe de gelatineblaadjes in een kom water en laat deze ongeveer 5 tot 10 minuten weken.
Doe de bananen, kwark, honing bij de bloedsinaasappelpartjes en pureer dit met een staafmixer tot het een gladde massa is geworden.
Verwarm op laag vuur het steelpannetje met opgevangen bloedsinaasappelsap met de sap van een halve citroen. Laat het mengsel niet koken.
Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze één voor één toe aan het warme sap. Roer tot alles is opgelost en laat het iets afkoelen.
Voeg daarna het afgekoelde sap in een dun straaltje toe aan het kwarkmengsel en roer dit met een spatel goed door.
Taart afmaken
Giet vervolgens het kwarkmengsel op de afgekoelde bodem en zet de springvorm weer terug in de koelkast, laat dit minimaal 3 uur opstijven.
Decoreer de taart voor het serveren met de apart gehouden partjes.
Recept: Karin Schuiteman