Omschrijving
Dit nazomer/herfst recept kan en mag niet ontbreken! Waanzinnig lekker op de BBQ; je grilled de maïskolven met schutblad en al in aluminium folie totdat ze helemaal zwart geblakerd zijn. Ziet er niet alleen stoer uit, maar smaakt ook nog eens zo. Ben je niet in een BBQ bui, dan laat je de kolven zonder schutblad gewoon even 10 minuten in kokend water zwemmen. Maak je ondertussen de basilicum (of peterselie)-boter.
Tip: Maak wat extra kolven voor de kinderen om mee naar school te nemen. Vinden ze heerlijk!
Recept: Lambertus
Bereidingswijze
- Maïskolven bereiden voor op de BBQ
- Gril de maïskolven op de barbecue aan elk kant 2 à 3 minuten.
- Gril ze daarna circa 12 minuten totaal.
- Door de maïskolven met schutblad en al te verpakken in alufolie worden de korrels lekker sappig en gaar.
- Maïskolven bereiden in de keuken in water
- Zet een grote pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook.
- Ontdoe de maïskolven van de schutbladeren en de draden, zodat je alleen de kolf met de naakte maïskorrels overhoud.
- Kook de kolven nu in 10 minuten gaar.
- Bereiden van de Basilicumboter
- Smelt de boter in een steelpannetje en pers 1 teentje knoflook hier in uit.
- Hak ondertussen de blaadjes basilicum* lekker fijn en voeg aan de smeltende boter toe.
- Voeg nu de citroen toe. Hierna ook gelijk de peper en zout naar smaak.
- Serveren: Smeer met een kwast of achterkant van een theelepeltje de kolven in met de boter.
Smullen maar!
Tip: dit recept is ook heel lekker met verse peterselie in plaats van basilicum!