Rijstevel rolletjes met Aziatische zoet/zoute saus (vegan)

Rijstevel rolletjes met Aziatische zoet/zoute saus (vegan)

Omschrijving

Deze rolletjes van rijstpapier is de ultieme guiltfree snack! Door de rijstvellen en de Aziatische dip tover je oer-Hollandse groenten in een handomdraai om tot een feestelijk gerecht dat niet zou misstaan op een prachtig wit strand.

Barstensvol verse groentes; zo uit de hand te eten en dus ook lekker makkelijk voor bij de picknick... smakelijk!

Door zowel zoete (ketjap manis) alsook zoute (shoyu) sojasaus te gebruiken, ontstaat er een heerlijk zoet/zout combinatie!

Dit recept is goed voor ca. 15 lekkere rolletjes.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Kook 1 kop rode rijst 45 minuten op laag vuur in 2 koppen water met zout en een bouillonblokje.  Laat uitdampen.
     
  2. Snijd de rode en witte kool op een mandoline in dunne reepjes, doe hetzelfde met de bospeen en bosui. Meng de rode kool met 2 el citroensap voor de kleur en een snuf zout.
     
  3. Week het rijstpapier kort in koud water, zodat het zacht wordt. Beleg de vellen rijstpapier met de rijst en de groenten, rol op en leg tot gebruik in een schaal.
     
  4. Snijd voor de dipsaus de rode peper en knoflook superfijn. Meng met de sojasaus, ketjap, rijstazijn en de sesamolie.
     
  5. Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan tot goudbruin en snijd de bosui in ringetjes.
     
  6. Bestrooi de springrolls met het sesamzaad en de bosui en serveer met de dipsaus.
     
  7. Serveertip: Lekker als lunch of snack.