Sweet potato burger

Sweet potato burger

Omschrijving

Deze burger bevat zonder dat je het doorhebt al heel veel verschillende groenten. Daardoor krijg je een lekkere grote burger met minder vlees. De burger vult trouwens ook supergoed door de toevoeging van de zwarte bonen. Lekker met frietjes en een frisse salade on the side, maar ook gewoon zo!  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook in 15 minuten gaar. Giet af en laat helemaal afkoelen (deze stap kan je ook een dag van tevoren doen).
     
  2. Prak de zoete aardappel samen met het rundergehakt. Snipper de rode ui en de knoflook, laat de bonen uitlekken, spoel ze schoon. Voeg de ui, knoflook en bonen samen met de bbq saus, paneermeel en ei toe aan het gehakt, breng op smaak met peper en zout. Kneed tot een samenhangende massa.  
     
  3. Verdeel het mengsel in vieren en vorm er 4 burgers van.  
     
  4. Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers hierin op middelhoog vuur in 10 minuten gaar.  
     
  5. Halveer de hamburgerbroodjes. Haal blaadjes sla van de krop en was ze. Verdeel de blaadjes sla over de onderste helften van de broodjes, leg hier de burger op. Maak af met plakjes tomaat en ui en een flinke klodder BBQ saus.  
     
  6. Ook lekker met kaas en bacon erop of frietjes erbij.