Tagine (vegan)

Tagine (vegan)

Omschrijving

De Marrokaanse keuken zit vol met warme smaken. Wij associeren kaneel vooral met zoete gerechten, maar aan hartige gerechten geeft het een hele fijne, warme twist. Ook erg lekker met wat verkruimelde feta als je niet veganistisch bent. Houd je van een extra bite? Voeg dan een handje grofgehakte amandelen toe aan het einde.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Hak de knoflook en de ui fijn en verhit een stoofpan (of tagine) met een flinke scheut olie op het vuur. Fruit hierin de ui en knoflook aan met de specerijen.
     
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze met de courgette en gele paprika in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Voeg ze toe aan de tagine en bak een paar minuten mee. Schep goed om.
     
  3. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe met het water en de rozijnen, breng op smaak met zout en peper. Laat 3 kwartier stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe even om. 
     
  4. Maak af met citroensap en muntblaadjes. 
     
  5. Lekker met een dot vegan yoghurt en eventueel ook met couscous.