Tagliatelle con Radicchio Rosso

Tagliatelle con Radicchio Rosso

Omschrijving

Moestuingoeroe en Britse kookboekenauteur Sarah Raven maakte een prachtig recept met Radicchio. Dit rossige broertje van witlof verdient ook een plek op ons menu. Het wordt al eeuwenlang in Italië gegeten, in Nederland blijft het een delicatesse. Licht bitter - juist dat gezonde smaakstofje dat we nog wel eens vergeten...

Lees hier meer over Radicchio Rosso, en wat deze fraaie bladgroente met Shakespeare te maken heeft :-)

Recept afkomstig uit het 'Garden Cookbook' van Sarah Raven (2007) www.sarahraven.com

Bereidingswijze

    1.    Doe de spekblokjes in een lage pan met de olijfolie op gematigd vuur.
    2.    Als het vet uit het spek komt, doe dan de ui en knoflook erbij en laat dit alles samen zachtjes garen tot de ui zacht is.
    3.    Kook de Tagliatelle intussen 'al dente'
    4.    Snipper de Radicchio in fijne reepjes.
    5.    Doe die bij de ui en spek samen met de droge witte wijn, tot wanneer die begint te slinken.
    6.    Doe er de boter en de geraspte citroenschil bij, voeg de room toe en kruid goed met peper en zout.
    7.    Doe dit bij de gekookte pasta, doe er nog wat olijfolie over en de gesnipperde peterselie.
    8.    Werk af met geraspte Parmezaan, naar smaak, en wat walnoten.