Tagliatelle met Pompoen, Rauwe Ham, Oregano & verse Vijgen

Tagliatelle met Pompoen, Rauwe Ham, Oregano & verse Vijgen

Omschrijving

Deze pasta heeft een romige saus dankzij de pompoen. De vijgen geven het gerecht een zoete twist en de rauwe ham en geitenkaas zorgen voor de hartigheid.

Daarnaast staat deze tagliatelle ook nog eens heel snel op tafel. Wil je nog sneller kunnen werken? Maak een keer een grote pan gekookte pompoen, pureer het en vries in porties in. Dan kan je heel snel soep, gebak, brood of saus met een pompoen-twist maken. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Snijd de pompoen in blokjes, hak de knoflook grof en snipper het sjalotje.
     
  3. Verspreid de pompoen met de knoflook en sjalot op een met bakpapier beklede bakplaat, rooster in 20 minuten gaar in de oven.
     
  4. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
     
  5. Pureer de pompoen met de slagroom tot een gladde massa. Rasp de geitenkaas. 
     
  6. Giet de tagliatelle af en doe terug in de pan met de pompoen en slagroom. Voeg de helft van de geitenkaas toe samen met een hand oreganoblaadjes. Breng op smaak met peper en zout.
     
  7. Snijd de vijgen in partjes en verdeel met de rauwe ham over de pasta. Maak af met extra oregano, versgemalen peper en de rest van de geitenkaas.