Tandoori Spiezen met Komkommersalade

Tandoori Spiezen met Komkommersalade

Omschrijving

In India bakken ze hun vlees en platbrood in een tandoori oven, een soort van klei oven die superheet wordt. Helaas heb ik, en velen van mij, die niet thuis staan. Daarom stook ik af en toe mijn oven extra hoog op voor een gerecht als deze. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de tandooripasta in een kom en meng in de ze goed door elkaar.
     
  2. Snijd de kipfilet in blokjes van 3 bij 3 cm en meng door de pasta. Laat 4 uur marineren.
     
  3. Rijg de kip op metalen spiezen. 
     
  4. Verwarm de oven voor op 250 graden en leg er een bakplaat in.
     
  5. Leg de spiezen op een bakpapier op de hete bakplaat. Gaar ze in 25 minuten.
     
  6. Doe ondertussen de rijst met het water en een snuf zout in een pannetje. Kook met het deksel op de pan tot al het water is opgenomen. Laat nog 10 minuten van het vuur stomen met de deksel op de pan.
     
  7. Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng met de yoghurt. Hak de muntblaadjes fijn en roer deze door het yoghurtmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
     
  8. Serveer de spiezen met de rijst en de komkommersalade. Voorzichtig, heet!