Pasen '23: Tasjes met kraakverse bladgroentes

Pasen '23: Tasjes met kraakverse bladgroentes

Omschrijving

Kijk aan! Raapsteeltjes. En Spinazie. En ook nog eens Rucola. Kortom, dit heerlijke filodeeg gerecht (goed voor 12 tasjes) zit bomvol lente vitamines en combineert super romig zacht met de zachte geitenkaasjes van De Saanenhof.

Paasbrunchen doen we dit jaar beter. Lichter verteerbaar. Dus minder of helemaal geen gluten. Fijne zachte geitenkaasjes en minder koolhydraten. En als basis lekker veel voorjaarsgroen direct van onze boeren. Bovendien, de meeste gerechten zijn (klein) kind proof. Ook fijn!

Paas-kook je ook mee? Fijn, want wij - Hofweb en onze boeren - vieren Pasen 't liefst samen met jou. Ontdek alle Paas-brunch gerechten >>

Bereidingswijze

  1. Haal het filodeeg uit de vriezer en laat ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  3. Snijd de raapstelen, rucola en spinazie klein. Bak de raapstelen in olijfolie in ongeveer 5 minuten zacht en voeg vervolgens de rucola en spinazie toe.

  4. Laat de spinazie slinken. Giet overtollig vocht af. Maak op smaak met peper en zout

  5. Doe de groenten in een kom en voeg 1 el bloem toe, roer goed.

  6. Verkruimel de geitenkaas en meng dit ook door de groenten.

  7. Klop een ei los en roer dit door het groentemengsel.

  8. Vet de muffinvorm in. Snijd de filodeeg in 6 gelijke vierkanten. Van een stapeltje filodeeg gebruik je de helft per muffinvorm. Waaier ze uit en druk ze aan. Vul het tasje wat is ontstaan met het groentemengsel.

  9. Zet de muffinvorm in de oven en bak in 10 tot 15 minuten de tasjes gaar.

Recept: Wauw factory
Foto: Mees