Groente Tempura (Vegan)

Groente Tempura (Vegan)

Omschrijving

Een lekkere snack voor een speciale avond: gefrituurde groenten! Gebruik wat je nog in je koelkast hebt liggen. Wij gebruikten hier biet, regenboogpeen, courgette en zoete aardappel: maak je ook nog mooie kleurencombi's mee op je bord.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de groenten in schuine plakken van 0,5 cm dik. Dep ze droog en haal ze door de extra bloem.
     
  2. Doe de aquafaba (vocht van kikkererwten in blik of glas) in een kom en mix tot schuimig. Voeg de maïzena en het bruisende water toe en mix goed. Roer vervolgens de bloem en de knoflookpoeder er kort doorheen, er mogen klontjes in blijven.
     
  3. Verhit de frituurolie naar 175 graden. Haal de groenten door het beslag en doe ze gelijk in de frituur. Frituur ze in 3-4 minuten in kleine batches goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
     
  4. Meng de shoyu met de witte wijnazijn, rijststroop en chillivlokken. Serveer de tempura groenten met de dipsaus.