Terrine van Rode biet en Geitenkaas (vega)

Terrine van Rode biet en Geitenkaas (vega)

Omschrijving

Een krachtig maar fris voorgerecht met prachtige kleuren, en het mooie is; de knalroze kleur is helemaal natuurlijk. Serveer deze terrine op een donker bord met de saus er mooi omheen, of zet hem neer bij je kerst-, of oud-en-nieuw borrel. Ik vond dit gerecht echt heel leuk om te maken; het was echt een verrassing om de terrine aan te snijden! Doordat de terrine een nacht in de koelkast opstijft, blijft hij mooi heel. Suprise!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de biet in dunne plakjes op de mandoline. Doe ze met de azijn, suiker anijszaad en wat zout in een steelpannetje. laat 10 minuten op laag vuur opwarmen, zodat de bietenplakjes zacht worden. Giet af en laat afkoelen.
     
  2. Verkruimel de geitenkaas. Doe met slagroom in een kom en pureer met de staafmixer tot een gladde crème. doe het voorzichtig en niet te lang, want anders slaat de slagroom door.
     
  3. Bekleed een klein cakevormpje (13 cm) met plasticfolie. Bedek alle randen met plakken biet en smeer een dun laagje geitenkaascreme op de bodem, leg er plakjes biet op en herhaal weer een laagje crème. Blijf dit doen tot de vorm vol zit en dek af met plakjes biet. Pak in met het plasticfolie en laat het liefste een nacht opstijven in de koelkast.
     
  4. Doe voor de peterselieolie de peterselie, knoflook, citroensap, walnoten en olie in een maatbeker en pureer tot een pesto-achtig mengsel.
     
  5. Snijd plakjes van de terrine en leg op een bord. Lepel er wat van de pesto naast en over en leg er wat rucola bij.
     
  6. Lekker met geroosterd brood.