Thaise Curry Soep ramvol Hollandse groentes van 't seizoen

Thaise Curry Soep ramvol Hollandse groentes van 't seizoen

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit 1 eetl olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze iets bruin kleuren. Voeg de currypasta en gember toe en bak tot het begint te geuren.

  2. Voeg de kokosmelk en spinazie toe. Pureer met behulp van een staafmixer de spinazie door de soep zodat een mooie groene kleur ontstaat. Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook.

  3. Snijd de tofu in blokjes en voeg ze toe aan de soep.

  4. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak ze in een koekenpan met 1 eetl olijfolie bruin.

  5. Snijd de paksoi in reepjes en voeg deze met de champignons en (diepvries) sperziebonen toe aan de soep.

  6. Laat de soep nog een aantal minuten goed doorwarmen. Snijd de rode peper in schuine ringen en garneer de soep hiermee.

Recept en foto: Kruimel.