Thaise maaltijdsalade

Thaise maaltijdsalade

Omschrijving

In dit recept wordt een zakje currypasta gebruikt als marinade, maar je kan natuurlijk ook onze eigen basic currypasta recept gebruiken. Wat je ook gebruikt; door de kruidige kip wordt dit een hele lekkere, zomerse maaltijdslade.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de kippendijtjes in reepjes. Roer de currypasta los met een eetlepel olijfolie en wrijf hier de reepjes kip goed mee in. Laat even staan.
     
  2. Schil de ananas verwijder het hart en snijd de vrucht in blokjes. Snijd de rode ui en paksoi in reepjes en de sla in brede repen.
     
  3. Verhit een koekenpan zonder olie en rooster hierin de kokosflakes kort een beetje bruin. Haal ze eruit, voeg een lepel olie toe en bak de kipreepjes in 6 minuten helemaal gaar. 
     
  4. Leg ondertussen de sla op de borden. Verdeel de paksoi, ui en ananas erover. Maak af met de kipreepjes, kokosflakes en evt. Rode peper naar smaak. Schenk het vocht uit de pan als laatste een beetje over de salade. 
     
  5. Serveer lauwwarm. Lekker met wat brood of gekookte rijst.