Snijd de bloemkool in roosjes, houd 1/4e apart voor de garnering, snijd deze in wat dunnere plakken. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de ui en knoflook in stukken.
Verhit een soeppan met een scheut olie en fruit hierin de bloemkool, zoete aardappel ui en knoflook vijf minuten aan. Voeg de currypasta toe en bak 3 minuten mee. Voeg de kikkererwten met vocht en al toe met de kokosmelk en de groentebouillon. Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten koken.
Meng de achtergehouden bloemkool met het paprikapoeder. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hierin de bloemkool in 5 minuten op middelhoog vuur beetgaar.
Kook de noodles gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over kommen en leg er de noodles en de gebakken bloemkoolroosjes in. Maak af met sesamzaad en eventueel gescheurde basilicum (indien beschikbaar).