Thaise Pompoensoep (vegan)

Thaise Pompoensoep (vegan)
Download pdf

Het recept

Deze soep is zo mooi van kleur, hij knalt je kommetje uit! En door alle losse ingrediënten die je later toevoegt maak je deze soep heel makkelijk insta-waardig. Eet je met een groep mensen? Maak dan de soep en zet de rest er los bij op tafel, zo kan iedereen zelf toevoegen wat hij/zij wil. Ook lekker in deze soep zijn sesamolie, cashewnoten, shoyu saus of chillisaus. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen in stukken en hak de ui, knoflook en gember grof.
     
  2. Verhit olijfolie in een pan en bak de knoflook, ui, gember en pompoen vijf minuten aan.
     
  3. Schenk de kokosmelk en 1 liter water erop en breng aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer, breng op smaak met zout en peper en kook nog even door.
     
  4. Kook de vegan noodles gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
     
  5. Snijd de rode peper in ringen en hak de koriander fijn. Schep de soep in kommen en verdeel de noodles erover. Bestrooi iedere kom soep met de koriander, taugé en sesamzaad. Bedruppel op het laatst met nog wat olijfolie.

Ingrediënten

  • 1 Butternutpompoen
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • 400 ml Kokosmelk
  • Vegan noodles
  • 1 rode peper
  • Koriander
  • Taugé
  • Zwart sesamzaad
  • Zout, peper, olijfolie