Thaise Curry Traybake met Vis

Thaise Curry Traybake met Vis

Omschrijving

Deze curry is kruidig en even helemaal wat anders. Door gerookte vis te verwerken in dit gerecht krijg je een verassende curry met heel veel smaak! De zoete aardappel is een goede tegenhanger voor de pittigheid. Wil je de pittigheid nog meer afzwakken? Eet dan crème fraîche of mangochutney bij deze traybake.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel en koolrabi in blokjes en snijd de bloemkool in roosjes. Verdeel ze over een ovenschaal.
     
  2. Snijd de rode uien in partjes en snipper de knoflook, gember en rode peper. Verdeel over de rest van de groenten.
     
  3. Roer het zakje rode curry los met de inhoud van het blikje kokosroom toe. Voeg 100 ml water toe. Roer de saus door de groenten. Rooster de groenten in 40 minuten gaar in de hete oven, voeg de laatste 10 minuten de makreel toe en leg de laatste 5 minuten het naanbrood in de oven.
     
  4. Hak de koriander fijn en bestrooi de curry hiermee.
     
  5. Wil je extra frisheid bij de curry? Serveer 'm dan met mangochutney of crème fraîche