Tiramisu cake

Tiramisu cake

Omschrijving

Guilty pleasure pur sang!

Deze cake is superlekker met een goeie espresso ernaast.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de suiker met de roomboter in een kom, mix met een mixer tot een mooie, zachte crème. Voeg een voor een de eieren toe, doe de volgende er pas bij als de volgende geheel is opgenomen. Voeg de bloem, cacao en bakpoeder toe en meng tot een egaal beslag. 
     
  2. Vet een cakevorm in en schep het beslag hierin. Strijk de bovenkant glad. Bak de cake 50 minuten op 150 graden gaar. Test met een satéprikker; als deze er schoon en droog uitkomt is de cake goed. 
     
  3. Haal de cake uit de oven en prik er gaatjes in. Overgiet de cake met een kop koffie (en als je wil en je hebt het staan; een scheutje sterke drank) en laat 10 minuten staan. Stort dan de cake uit de vorm, doe dit gelijk op het bord waar je hem op wil serveren, door de koffie wordt ie namelijk superzacht en breekt ie makkelijk. 
     
  4. Besmeer de bovenkant van de cake met mascarpone, bestuif met extra cacao en verdeel de lange vingers erover.