Voor dit gerecht heb je 6 feestelijke glaasjes nodig om de tiramisu in te bereiden en te serveren. Dus even je kast door sneupen alvast :-)
Laat de roomboter en de rietsuiker au bain marie smelten.
Zet ondertussen twee sterke bakjes koffie en leeg deze in een wat dieper bord.
Meng de scharrelroom en de eierdooiers goed door het au bain marie mengsel.
Doop de lange vingers 1 voor 1 ca 3 tellen met de gladde kant in de koffie. Niet te lang, dan raken ze helemaal doordrenkt en dat is niet de bedoeling. Leg 1 laag lange vingers in het glaasje en giet daarna een laagje van het ei roommengsel erover heen. Herhaal deze lagen totdat het glaasje vol is, maar nog wel genoeg ruimte over is om er een mooi laagje of toefje slagroom overheen te doen.
Zet weg in de koelkast en laat tenminste één uur opstijven.
Klop de slagroom stijf met de gewenste hoeveelheid suiker + 1 zakje vanillesuiker en verdeel sierlijk over de glaasjes
Versieren: Bestrooi met bijvoorbeeld hagelslag naar smaak of geraspte stukjes chocola. Gezeefde cacao zoals bij echte tira kan natuurlijk ook. Ook kun je er lange vinger kruimels overheen kunnen strooien i.p.v. chocola. Of een combi, kijk maar...
Recept: Jo, gefinetuned door Lambertus
Foodstyling: Karin Schuitema en Sandra Stijf
Fotografie: Mees van den Ekart